Vi har lavet herlig hjemmepresse æblejuice og æblechips. Nemt og for hele familien.
Først er det om at få samlet en hulens bunke æbler sammen, og da vi lige nu kun bruger af nedfaldsæblerne er det vigtigt at tage nogle få forholdsregler for at holde en høj hygiejne.
Skyl æblerne, så de renses for dyresnask og jord, og kig særligt efter fugleeksrementer. Er der fuglelort på æblerne så brug dem alene til at koge mos eller smid dem ud.
Opskrift på æblechips:
Skær kernehuset ud og skær æblerne i tynde skiver.
Læg skiverne på en bradepande oven på bagepapir, og put enten kanel eller lidt sukker hen over dem.
I ovnen, varmluft, i to timer, på 110 grader.
Spis og nyd.
Æblejuice:
Skær æblerne i stykker uden dyrehuller og jord.
En tur i frugtpresseren eller smoothiemaskinen.
Vi blander med ingefær og gulerod.
Husk at skolde flaskerne før juicen hældes på, så holder juicen sig længere.
Drik med det samme og lad det maksimalt være i køleskabet et par dage før brug
brug.
Martin Hoffmann Kønig 17. august, 2016
Posted In: Aktuelt forsiden