I årtier har østtyske partibosser holdt den skjult, men nu er en af det tidligere Østtysklands bedste strande blevet allemandseje.

Af Martin Hoffmann Kønig

Længslen efter det fineste strand, de bredeste boulevarder, tysk-tyroler stemning, hyggelig fiskerby med salg af sildehapsere fra små fiskerbåde og en afslappet badeby, hvor ting fungerer og fødderne let glider ned i det varme sand, behøver ikke altid realiseres med dyre flybilletter. For i Warnemünde, 291 km fra Flensburg findes den blødeste, og fineste strand, og man har svært ved ikke at lade tankerner og fornemmelsen flyve en hastig tur til sydlandsk palmestrand.

Kæmpe loungeområder med senge og sofaer bliver i højsæsonen sat op nede ved stranden, og det er ikke svært at finde en krog med stille musik og en hær af velkendte tjenere, der serverer fristende longdrinks.

Warnmunde1

Udover den herlige strand, så er selve Warnemünde også værd at rejse efter. Det er en lille havneby med masser af hyggelige gader med fine, velholdte huse. Nogle endda med bindingsværk og blomsterkasser, og der er rigeligt med shoppemuligheder.

Eller hvad med en kop te, kaffe eller kølig sodavand på Hotel Neptun, hvor der fra 19-etage er rig mulighed for at nyde udsigten over hele det smukke område.

warnemunde3warnemunde2

Udover at køre til Warnemûnde, så er der mulighed for at tage toget eller bus til Gedser, og derfra sejle til Rostock, hvor der går busser til Warnemünde

 

6. april, 2018

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com