Skiltet på “verdens top” « Børneferie

Der er så mange fantastiske ting at opleve i Grønland. Naturen får kæber til at falde og øjne til at nyde, men også i småtingsafdelingen er Grønland speciel, og i lufthavnen er der et skilt, som alle skal have et billede af.

Af Martin Hoffmann Kønig

Souvenir stempler i passet er “no go.” Det skriver paspolitiet på deres glasrude i Kangerlussuaq lufthavn i Grønland. Det er nok fordi de har fået spørgsmålet mange gange, og den ellers så berømmede rensdyrpølse er også taget af sortimentet i den lidet interessante “tax free” shop, men uden for lufthavnsbygningen er der til gengæld noget af en kameramagnet.

Nordpolen tre timer og 15 minutter, København fire timer og 15 minutter, Los Angeles seks timer og 45 minutter, New York fire timer, Moskva fem timer og 20 minutter og Tokyo 10 timer og fem minutter.

146

Vejviserskiltet, der viser de rejsende både retning og flyvetider til en række destinationer blev sat op i november 1954, da SAS åbnede sin nye polarrute mellem København og Los Angeles hen over Grønland og Canada, angiveligt var det verdens første flyrute over arktiske egne, og skiltet stod i den første tid foran det daværende “Det danske Hotel.”

Da det gamle hotel blev nedlagt fik skiltet sin nuværende placering på lufthavnens terrasse ud mod landingsbanen. Skiltets nye plads blev indviet den 20.februar 1960, og det ejes og vedligeholdes af Grønlands Lufthavne, og blev senest renoveret i 2014.

145

142151

148

 

14. oktober, 2016

Posted In: Aktuelt forsiden, Grønland

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com