Siden et russisk passagerfly den 31.oktober 2015 styrtede ned i Sinai umiddelbart efter start fra turistbyen Sharm El-Sheikh på Sinai halvøen i Egygten, har Udenrigsministeriet, UM, frarådet alle ikke nødvendige rejser til området. Noget som de fleste andre europæiske lande også har gjort, og det har lammet det tidligere så populære turiststed.

Trods UMs fortsatte fraråden af ikke-nødvendige rejser til Sharm El-Sheikh sælger i hvert fald to danske rejsebureauer stadig rejser til den tidligere så populære turistby.

Et af de danske rejsebureauer, der siden april har solgt rejser til Sharm El Sheikh, med forbehold for, at destinationen bliver genåbnet er Amisol Travel, og selskabet har i over seks måneder ment at UM snart vil ændre sin rejsevejledning.

– Som situationen er pt fraråder Udenrigsministeriet rejser til Sinal Halvøen og Sharm El Sheikh. Det vil sige, at man ikke må sende fly dertil. Dog har man en forventning om at Udenrigsministeriet åbner op indenfor en kort periode, så der kan sendes gæster til området. I øjeblikket kan man godt sælge rejser til Sharm El Sheikh, dog med forbehold for om der åbnes op. Åbnes der ikke op til en planmæssig afgang, så vil man få sine penge retur. Vi har opsat rejser til Sharm El Sheikh i vores system fra slutningen af november måned, hvor man kan købe rejser dertil, stadigvæk med forbehold for om der åbnes op, skriver Martin fra rejsebureauets salg og kundeservice til Borneferie.dk.

Også Atlantis Rejser sælger rejser til Sharm El-Sheikh, dog først fra den 29.oktober, og det har ifølge rejsekonsulent Michael Lunde Christoffersen en naturlig forklaring.

– Man kan faktisk godt bestille, da rejsevejledningen kun gælder 14 dage frem, men lige nu har vi lukket afgange til og med 22. oktober. Så man kan bestille destinationen fra 29.oktober, med chance for, at Udenrigsministeriet stadig ikke har åbnet op, så kontakter vi gæster ca. 14 dage før afgang. Her tilbyder vi normalt Hurghada som primære alternativ, skriver han til Borneferie.dk.

I Udenrigsministeriet, forklarer Martin Ellehøj, der er souschef i borgerservice, at rejsevejledningen ikke er blevet ændret siden februar , og at årsagen til at fraråde rejser til Sharm El Sheikh beror på “en samlet vurdering af luftfartsikkerheden. Vi kan ikke umiddelbart gå mere i detaljer end det,” skriver han til Borneferie.dk.

Hos Trafik- og byggestyrelsen, der er resortmyndighed på de danske vurderinger af lufthavnssikkerheden i Sharm El-Sheikh, har pressechef Kim Voigt Østrøm ikke positive meldinger til de danske rejsebureauer.

– Trafik- og Byggestyrelsen følger løbende forholdene omkring lufthavnen i Sharm El-Sheikh og deres betydning for rejsevejledningen til Egypten, hvor ikke-nødvendige rejser til Sharm El-Sheikh frarådes. Den samme anbefaling er i øvrigt gældende i en række andre europæiske lande. På basis af de informationer og analyser om security forholdene i Sharm El-Sheikh, som Trafik- og Byggestyrelsen pt. er i besiddelse af, er det vores vurdering, at der ikke aktuelt er grundlag for at ændre den danske rejsevejledning for Sharm El-Sheikh, siger han.

Hos en af landets største rejsearrangører Apollo Rejser, forklarer pressechef Glenn Bisgaard, at de ikke har sendt rejsende til Sharm El-Sheikh siden UM ændrede rejsevejledningen, og heller ikke sælger rejser hertil,  og hos Danmarks Rejsebureau Forening, forklarer afdelingschef Jakob Hahn, at han ikke tidligere er stødt på Amisols fremgangsmåde.

–  Det er ikke noget, vi er stødt på tidligere, men reglerne er jo lidt kompliceret forstået således, at der jo ikke er forbud mod at flyve til Sharm og for den sags skyld heller ikke at rejse dertil – UM er jo alene en vejledning, så man kan ikke kalde det forbud. Lufthavnen er jo også åben. Men når der er fraråden, så får kunden nogle forskellige rettigheder i relation til afbestilling og tilsvarende lempes arrangørens muligheder for at annullere omkostningsfrit, siger han og fortsætter:

–  Noget kunne tyde på, at det er det, som Amisol forsøger at skrive, men det er lidt kringlet formuleret, da de jo i princippet godt kunne flyve derned lige nu, men der er sikkert ikke mange der vil med. Så der er i princippet ikke noget i vejen for at sælge pladser med forbehold for, at der åbnes.Der er jo også mange steder, hvor der sælges rejser, selvom der frarådes – f.eks. Indonesien, siger han til Borneferie.dk.

Afdelingschefen forklarer videre, at forholdene omkring Sharm El Sheikh er helt særegne.

– Der skønnes i princippet ikke at være nogen risiko ved at opholde sig i byen. Risikoen er derimod i lufthavnen, og det er således på baggrund af efterretninger fra forskellige europæiske luftfartsmyndigheder, at man har valgt at fastholde en fraråden. Det har stor betydning, ikke kun for vore medlemmer, men i høj grad også for turismen i Egypten, hvis eksistensgrundlag langsomt forsvinder  sådanne situationer. Naturligvis er rejsebureauer, der har specialiseret sig i Egypten hårdest ramt, men heldigvis er der stadig mange steder man kan rejse til Egypten, selvom vi må konstatere, at der med den nuværende rejsevejledning, desværre er sket et betragteligt fald i rejser til hele Egypten.

28. oktober, 2016

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com