Nogle gange skal der pustes for at få rejsen til og fra destinationen til at være en del af ferien.

Af Martin Hoffmann Kønig

Medhjælper, borger, professoren og superhelten. Der går ikke mange minutter efter at Malthe har fået pustet fire balloner op, og fået krydstegnet hovederne med små talebobler på plads, før han er klar til den store altopslugende leg.

At glæde sig er også en væsentlig del af fortællingen om at rejse med børn. Men særligt rejsen til og fra destinationen kan engang imellem være lidtaf en udfordring, men ganske små hjælpemidler kan gøre feriestarten voldsomt meget sjovere. En pose balloner, et par madklemmer og en tusch er rigeligt til flere timers sjov aktivitet i lufthavnen. Og skulle man have glemt ballonerne, så kan det være en god ide, at spørge hos flyselskaberne, for tit har de reklameballoner som de meget gerne deler ud af, og husk, at få lidt ekstra til lommen, for balloner kan være skrøbelige.

Ballan tegning

Øjne, næse og mund. Der kan gå lang tid før ansigtet er tegnet helt færdig-

 De fleste kender det. Vi skal møde i lufthavnen to timer før afgang. Check in går hurtigt, sikkerhedskontrollen har styr på sagerne, så også her går det vældig stærkt, og når taxfree repertoiret er gennemgået, så kan der snildt være over en time før der er “take of.” Laaang tid, når man er ved at vokse i en barnekrop, og bare glæder sig til at komme på ferie. Kroppen fyldes langsomt med “myrer” og irritationen over, at skulle vente, får hurtigt trælse ord at “gå på,” men gode råd er billige og kan være lige ved hånden.

Balloner er et af svarene. De fylder ikke noget, de er lovlige at have med i håndbagagen, og skulle I have glemt dem på udturen, så findes der ikke mange lande, hvor balloner ikke er til at få fat på.

Ballon2Ballon3

Håret “danser” over hovedet, armene svinger vild og munden er hvidåben af koncentration. Malthe er langt inde i fantasiens verden, hvor Ronaldo, Messi og han selv spiller sig sikkert op fra banens midte og mens Malthe lader den skrigrøde ballon”bold” glide fra bryst til hoved, er han langt inde i jublen over endelig at have skåret mens hans fodboldhelte “ser på.”

Ballon 5Ballon6

Selv en tålmodighedsudfordrende egyptisk paskontrol kan forvandles til noget nær en svir, når blot ballonerne er med. Og her er klemmerne fabelagtige, for efter at banen er kridtet op, “skuespillerne” er tegnet klar, så er det perfekt blot at lukke luften ud, for at fylde “liv” tilbage i de slatne plasticbobler, når flyet lander.

Ballon4

De kan bruges til at fægte med, til at lege klappeleg med, til at tegne på og til at få afklaret en fodbolddyst på ganske lidt plads, og hvis man lukker ballonerne til med madklemmer i stedet for at binde, så e r der´gode muligheder for genbrug.

Og går børnene selv i stå, så er det rimelig nemt, at lede dem tilbage på legesporet. For eksempel er karrusellen, hvor en ballon kastes op i luften, og kroppen drejes rundt inden ballonen gribes eller lander på jorden, ganske sjov. Eller hvad med at øve sig i at klappe vanvittig hurtigt, mens ballonen er i luften, og strækker modet sig til det lidt vildere, så kan de aflange balloner anbefales til en ganske habil fægtekamp.

 

 

5. februar, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden, Nyttige ting til rejsen

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com