Vejret er drilsk i tonen. Sandkornene pisker gennem luften og rammer de bare ben som opskårne el-ledninger. Håret blafrer i vinden og temperaturen har fået en kølig eftersmag, men fornøjelsen er intakt.

En beskeden plastic-krabbefanger med line, og for enden påsat en mindre sten og et stykke spegepølse eller hamburgryg rester. Vi er klar til at gå på krabbejagt, og det fedeste er, at man ikke engang behøver være særlig tålmodig. Find et sted, hvor der er sten i vandet og gerne en grumset skov af tang, så er der næsten med sikkerhed også sultne krabber.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAYees, der er bid. Malthe hiver sin første fangst på land. En 7-8 centimeter bred krabbe med kun én klo, men sikke en, for den “bider” godt fra sig. Ned i spanden, og så tilbage på plads, og tju-hej, hvor det går. Krabberne hives ind i en lind strøm, og overskuddet er stort nok til at sætte de mindste fri, dog først efter en krabbeløbs kamp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der findes cirka 20 forskellige krabbearter i Danmark. Krabberne hører til gruppen af tibenede krebsdyr. Det vil sige, at de har to klosakse og fire par ben. I alt ti lemmer. Der findes både store og små krabber. Som regel varierer størrelsen mellem 5 mm og 30 cm. Krabber kan godt lide at spise ådsler. Ådsler er døde dyr, som er i forrådnelse. Enkelte krabber kan også fange små fisk.

Og så er der spisedelen, for når vi fanger dyr, så skal de enten spises eller sættes ud igen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En opskrift på krabbesuppe:

Først skal I koge vand i en gryde. Når vandet er spilkogende, putter I de levende krabber i. Krabberne dør lige med det samme. Lad krabberne ligge i vandet i et stykke tid, inden de tages op, og vandet kasseres. Krabberne lægges på et spækbræt og hakkes i stykker med hammeren. Krabbestykkerne puttes i en gryde med en lille smule vand. Lad gryden simre i ca. 15 min. Herefter sies alle krabbestykkerne fra i en si eller igennem et viskestykke. Nu har I en ganske lækker krabbefond. Grøntsagerne skæres i stykker og puttes i en anden gryde, hvor de svitses med olie. Krabbefonden tilsættes sammen med fløde, krydderier og grøntsagsbouillon. Tilsæt ekstra vand alt efter, hvor meget suppe I skal bruge og hvor tynd, I vil have den. Hvis I laver suppen udendørs over bålet, er det rigtig lækkert at lave snobrød eller fladbrød til suppen.

 

 

 

 

 

24. juni, 2018

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com