Harry Potter kan tryllebinde store som små, og hvis turen alligevel går til London, er Potters univers indenfor rækkevidde.

Af Martin Hoffmann Kønig

Ligustervænget 4. Det var her Harry Potter boede med sin tante og onkel, klemt inde under en trappe i pulterrummet på et hus, som aldrig har eksisteret. Eller har det?

En fabriksbygning på en mark, cirka 20 km fra London giver svaret, eller løfter i hvert fald en del af sløret for hvordan de berømte films magi blev skabt.

Kasper har fire hjemmeboende børn, og der er sjældent alenetid med nogle af dem, så derfor var forventningen stor, da han tog på far-søn tur til Harry Potters barndomshjem med sin 13-årige søn Adrian.

– At tilbringe fem dage i London med min ældste føn var en helt fantastisk oplevelse. Harry Potter studierne var en helt særlig ting. Fantastisk så meget energi og ressourcer, der er blevet brugt på opbygningen af kulisserne, helt ned i de små detaljer, siger han og fortsætter:

– Den store model af Hogwart er et godt eksempel. Men bare det et rejse sammen, være væk fra de mange opgaver og pligter, der præger en ofte hektisk dagligdag, og skabe et rum, hvor der var plads og tid til stilhed og refleksioner mellem os, det var stort.

På Harry Potters hjemmebane er det hele. Fra de fantastiske kostumer, Great Hall, Dumbledores kontor, professor Umbridges værelse på Troldomsministeriet, muligheden for at gå på de berønmte brosten i Diagon Alley og se butikken med Ollivanders tryllestave, Harrys Numbus 2000, drengenes sovesal, det er her alt sammen.

Men man skal være om sig, og huske at bestille billetter, for der er kun 5000 billetter per dag.

Tag undergrunden til London Euston. Herfra går der direkte tog til Watford Junction. Tag de direkte tog (20 min.) i stedet for tog, der stopper ved alle stationer (50 min.). Fra stationen i Watford kører der shuttle-busser direkte til Leaveseden (10 min). Pris 1,5 pund pr. person.

PotterPotter2

14. juli, 2017

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com