Funchal er en by, hvor de tør gå nye veje, også når dørene skal males til med nøgne damer. Funchal på Madeira er en hyggelig by, hvor man godt tør tænke anderledes når der skal skabes liv i de små kringlede gader.

Af Martin Hoffmann Kønig

En trivelig dame helt i blåt lufter sin hund. En bassist stryger følsomt strengene over sit musikinstrument mens en høj, velklædt dame pryder en port iført dragt og bredskygget hat.

Længere nede er en dør forvandlet til lærred for en nøgen brunette, der med sine fyldige bryster, monstrøse lår og melankolske blik ser mod gaden.

Gaden Rua de Santa Maria, den ældste i Funchal, Madeiras hovedstad. En hyggelig gade, hvor restauranter ligger side om side, men som også fungerer som en lang udendørs kunstudstilling, og hvis fortælling egentlig var forfald og glemsel.

Idemanden bag de dekorative malede døre er Martinho Mendes, der i Italien havde oplevet, hvordan en forfalden gade var blevet genoplivet på grund af de mange malede døre og porte, og i 2008 fik han bystyret i Funchal med på ideen om at forsøge det samme i Rua de Santa Maria og i dag findes der over 200 dekorerede døre og porte, der i sig selv er forvandlet til kunstværker, og hele projektet lykkedes, for der er kommet gang i den før så forladte gade i form af nye butikker, gallerier, restauranter og som et naturligt sted for turister og besøgende at tage til.

5. februar, 2018

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com