Vend blikket opad i Malaga « Børneferie

Malaga er som en lækker tapasret. Fæstningsværk, super strande, eksotiske madmarkeder, tæt på krokodiller og på Picassos museum. Der er lidt af det hele, men det bedste er at vende ansigtet mod himlen.

Af Martin Hoffmann Kønig

Gule, mathvide og den fineste og mest sarte rosa farve. Nuvel det hele skaller lidt, men Malagas gamle bydele er fyldt med jernbeslåede altaner, fine ciseleringer og udskårne gesimser, og det er ferie når det er bedst.

Malthe er ved at vælte en ældre dame i plisseret nederdel, for han tager hurtigt vores yndlingsleg til sig. Den sydspanske storby Malaga er så uendelig meget mere end blot et sted at lande, når turen går til Andalusien, og vores leg med tilbagelagte hoveder giver os mulighed for at stryge de smarte tøjbutikkers neonskilte af os, og suge til os af indtryk som er helt vores egne.

Særligt i de gamle bydele er der mulighed for at lægge hovederne tilbage og opleve, hvad der er over os., og her er Malaga stopmættet med muligheder. De fantastiske etageejendomme, der vidner om en svunden rigdomstid mikses med den søde duft af appelsintræer. Tapasrestauranternes sortfodsskinker, olivenolie og spansk rødvin mens ørerne får et strejf af en flamencosangers langstrakte og klagende toner mens moderne discorytmer banker ud fra en smart tøjbutik.

Maden trækker

Snig jer gennem byen og besøg Mercado Central de Atarazanas, madmarkedet der har til huse i en arkitektonisk perle opført i maurisk arkitektur, engang vist nok et skibsværft, men i dag et sted at lade fantasien få frit løb i bunkerne af grøntsager, lækre drikke, fisk og kød for ikke at glemme en omgang tapas to go eller en lækker frokostsandwich.

Malaga

Malaga er porten til Andalusiens herlige kystbyer, til Gibraltars abebjerg og landsbyerne i det spanske bagland, men der er egentlig ikke den store grund til at tage videre.

Alcazada fæstningen, bid mærke i navnet, hvis I rejser til Malaga med børn og husk uniformen. Altså en skattekiste, en hat, der ”smager” af Indiana Jones og måske et engangskamera som børnene kan have med sig rundt. Det tager kegler, at ”fare vild i fantasien når man er i en vaskeægte borgruin fra det 11.århundrede,. Der er to veje op til fæstningen, den oprindelige til de seje fødder ad mere eller mindre synlige trapper eller den moderne med elevator.

Når man har knoklet sig op til fæstningen venter velplejede haver, springvand og bassiner samt velbevarede bygninger med buer og søjler. Og kan børnene lokkes til kultur med en anelse mere tyngde, så ligger både den imponerende katedral Manquita og Picasso museet nærmest for foden af fæstningen.

Malagas havn kan tydeligt ses fra Caleta, måske den mest børnevenlige af Malagas fine strande. Halvanden kilometer land, og langs det fine sand løber en strandpromenade, hvor der er god plads til en ekstra slentretur når dagen kalder på aftensmad.

Malaga1Malaga2

Malaga3Malaga5

Malaga6

 

 

17. oktober, 2018

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com