Kan man gå i en skov, der slet ikke findes? Ja, det kan man ved Skibby i Hornsherred, men man skal have læst på lektien for skovens ejer har ikke brugt èt ord på det ellers imponerende projekt.

Af Martin Hoffmann Kønig

En lille hund snuser til vores bukseben, halen logrer glæde i dens sitrende krop. Den er kommet i skoven ved Skibby i Hornsherred med sine tobenede ”forældre,” men hunden ved det ikke, for det er ikke til at se at der er en skov.

Træerne omkring os er bittesmå, fuglene er få, et par halvvoksne rådyrlam løber om kap og de første, men sikkert faste, gæster har indtaget den indhegnede hundeskov.

Vi går ad en friseret grussti der bugter sig veloplagt gennem den skov, der slet ikke er der – endnu. På markerne omkring os glimter solen lystigt i Loddenmosens klare vand, et enkelt vandhul snuser til solens stråler og bag beskyttende træstolper bor en række ”børn” af Kongeegen fra Jægerspris skov. En anslået 2000 år gammel  ”far”, formentlig Nordeuropas  ældste egetræ.

Bag velvoksne træer brummer et kompromis, en udmærket crossbane, som der ikke var steder at flytte hen og godt for det, for så bliver området også et sted at lokke de unge hen.

Her er nok at tale om, men det kræver at man har gjort sit forarbejde, og det er synd.

Vi vandrer i noget, der slet ikke er der. Men ad åre kommer der i udkanten af Skibby i Hornsherred en helt ny og ganske imponerende tænkt skov – Nordmandsskoven – men indtil videre skal man tænke sig til den, for den kan endnu ikke ses og læse viden om den kan man heller ikke.

28 hektar, 28.000 m2, skov vil om få år kunne ses og nydes her. Man kan tydeligt se de bittesmå træer der er sat i bevidste rækker, så det i fremtiden bliver muligt at bekæmpe ukrudt ved at lade en traktor med harve køre mellem rækkerne af træer.

65.000 træer og buske fordelt på 21 forskellige arter, de fleste egetræer, og man er ikke i tvivl om at Naturstyrelsen, der står for den nye skov, ved hvad de har med at gøre, bare ikke lige på formidlingsområdet, for nok er der skrevet, talt og holdt møder om den nye skov, men intetsteds ved skovens indgange er der sat bare antydningen af et skilt om skovens opståen, begrundelse og forventede ”fødsel,” og det gør det svært når nu man gerne vil kombinere en fed naturoplevelse med lidt fælles viden at tale om som familie.

 

22. marts, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com