Efteråret er også tiden, hvor bøgen giver os lækker bidrag til salaten, eller hvad med at så dit eget bøgetræ?

Af Martin Hoffmann Kønig

Efterår er tiden for bær og nøddeindsamling, og bøgetræet er et af vores venner. Bøgetræet er et af de mest almindelige løvtræer i Danmark, og dets frugt hedder bog. Det er små trekantede nødder, der sidder to og to i en lille “skål” med fir eklapper og pigge på siderne. Skålen ligner en lille “alfehanat”, og kan bruges som små sjove hatte til kastajnedyr eller piberenser-figurer.

Bogen blive rmodne og falder fra træerne sammen med bladene i midten af september og hele oktober. Udover, at være et lækkert bidrag til salaten kan bogen også bruges til at skabe sin helt egen lille skov, som dog hurtigt kan blive ganske stor, hvis man ikke tænker sig om.

Det er let at få et lille bøgetræ til at spire. Udendørs plantes bog under 3-5 cm jord, når man har fundet dem om efteråret. Bog skal have en periode med kulde, for at kunne spire. Det får nødderne automatisk om vinteren, så du kan bare vente på, at de små grønne planter kommer op hen på foråret. Sørg for, at planterne ikke bliver dækket af ukrudt, så de ikke kan få lys og bliver kvalt.

Hvis man gerne vil have bog til at spire indendørs inden foråret, kan man evt. lægge dem i koldt vand et døgns tid og derefter i køleskabet i to til tre måneder.

6. september, 2016

Posted In: Aktuelt forsiden, Børn i naturen, Nyheder, På opdagelse i naturen, Sjov i naturen, Spis naturen, Temaer

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com