Hvide, blå og perlemorsglinsende muslingeskaller garneret med hullede sten, en knap og ikke mindst et stykke forvitret træ. 10-årige Malthes lommer er gemmesteder for minder. Hvorhen han færdes, så ryger der lige en uundværlig sten, musling eller andet i lommen.

Tingfinderkunst eller en natururo for sjov. Navnet på en af forårets sjoveste familiegøremål er flere, men meningen er den samme. Vi gør samle-minder-fra –vejen til naturkunst til hjemmet? Ikke kun fordi det er sjovt, og endog kan se ganske flot ud, og hvis ikke, så er der helt sikkert en plads i udhuset, legehuset eller i en busk i nærheden af hjemmet, men også fordi dette r en super måde at lege os frem i naturen, og til at anerkende børnenes frie lyst til at samle, finde og være nysgerrige.

Natururo (2)Natururo3

Der er – næsten – frit slag for at samle minder i naturen. Reglen er, at man for eksempel på stranden må samle materialer til privat brug, og tage det med hjem, dog kun i mindre mængder. En regel med elastik, men som giver mening med et gammelt huskeråd, om kun at tage det med, som man kan have i sin hat.

Når vi har samlet er det tid til at finde sammen om køkkenbordet, finde roen og lave kunst, der giver minder.

Start med at lægge muslingeskallerne på bordet, gerne på en avis for de ridser, og placer dem i den rækkefølge du gerne vil have dem til at hænge. Tænk og tal om, hvor det vil se flottest ud med et hul, og marker stedet med en tusch. Med et lille bor eller en kraftig nål laves der, forsigtigt, huller i skallerne eller træstykkerne, og det er rigtig godt at have et par sten med huller til at lave kunst med, og grankogler er ret gode at have med, de fylder godt, og tager sig godt ud svævende.

Så skal rækken bindes på snor, fiskesnøre er rigtig godt, og mange gange kan vi også finde det på stranden eller ved fjorden, og kan I lave et kryds med bambus eller vand- og sandskurede træstykker fylder den mere og der kan hænges fine tråde med mindeforgreninger på.

Fra gemmerne henter vi glasperler, eller det kan være slebet glas fra strandkanten. Det er dem, der kan noget med lys. De fanger det, kaster det rundt i rummet, og giver et festligt farvespil til vores natururo.

Man starter med de ting, der skal hænge nederst, og så arbejder vi os op. Når din natururo har de ting på, der skal være, så binder du snoren fast i enden, og her kan du bruge en af de pinde, der for eksempel er sat som et kryds for oven.

Natururo1

 

26. marts, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com