En tur på stranden kan krydres med at fange sit eget bidrag til frokosten.

Af Martin Hoffmann Kønig

Det grønne net er spillevende. Når man fører hånden hen over nettets åbning kilder, prikker og pikker det. I dusinvis af spillevende smårejer hopper, springer og giver sig. Malthe er stolt, og nu skal det gå hurtigt. Væk fra stranden, og så hjemefter, for spanden med selvfangne rejer skal hjem i spilkogende vand.

Rejerrejer2

En tur på stranden kræver ikke nødvendigvis det bedste vejr, for når nettet og spanden er med, så er der gode muligheder for at få en portion velsmagende rejer med hjem.

De små rejer skal i spilkogende vand med lidt salt, og så er de klar til frokostbordet, men vores erfaring er, at de tager sig bedst ud, når de får en gang hjemmerørt mayonnaise eller aioli på kroppen, for det kan nok være at duft og udseende er det rigtige, men smagen er ikke nødvendigvis noget at råbe hurra for, når det er de små strandnære rejer vi taler om.

rejer1

Rejerne hører til krebsdyrene ligesom strandkrabber, edderkoppekrabber og tanglopper. I kan fange hesterejer på sandbunden. De er godt kamuflerede og kan skifte farve efter bunden. Læg mærke til hesterejens små klosakse. Hesterejer skifter ikke farve, når de bliver kogt, men smager godt alligevel. Tangrejer og fjordrejer findes i tangen, og de får den flotte røde farve, når de bliver kogt.

 

9. juli, 2015

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com