Hvis vejret ikke lige arter sig eller der "bare" er brug for et par hyggelige timer sammen, så er hjemmelavet familie-wellness en god mulighed.

Af Martin Hoffmann Kønig

Jordbærrene er dyppet sirligt i flydende mørk chokolade, gulerødderne skåret i snorlige stænger og agurkerne ligger klar i håndrette udskæringer. På badeværelset står Malthe (8 år) og smører ansigtsmaske på far, mens hans storesøster Mathilde (18 år) vasker sit hår og får ansigtsmasken på plads.

Henslængt på et par stolehynder på gulvet ligger storebror (15 år) og venter på, at det er hans tur til en gang rygmassage, og den stille musik smyger sig gennem huset mens mor laver lækre “drinks” og fodbadet klar. Der er dømt familie-spa, af den hjemmelavede slags, og det bedste er, at det er hele familien, der nyder det – og det kan gøre selv den mest triste regnvejrsdag til en skøn on intens familiehyggedag uden store omkostninger.

 

Vi har gjort det flere gange, og vi kan snildt få det meste af en dag til at gå med at diskutere og planlægge, hvad en “self-made” wellnesoplevelse skal bestå af, og udover jordbær – som jo kan være fra haven – lidt chokolade, en ansigtsmaske eller to, så er det gratis. Man kan med stor fornøjelse kombinere massage og ansigtsmasker med varme fodbade, med groft salt, rosenblade eller andet godt fra haven. Et silketørklæde som rygnusser, er også et fabelagtigt trick.

Bananer – der har en fugtbevarende effekt -, avocado -som er rig på olie -, skyr og lun honning – der beroliger huden -, så er den lækreste ansigtsmaske inden for rækkevidde, og der er ingen problemer med at børnehænderne selv masser og ælter “masken” med en gaffel, tværtimod, og et løfte kan roligt gives, der bliver smagt på sagerne.

Se opskrift under billederne:

Wellness1wellness2

wellness3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og når en flok hindbær eller jordbær, naturligvis dyppet i lun mørk chokolade, er inden for rækkevidde, så er der dømt salig hygge.

Opskrift:

Mos en halv avocado med en halv eller en hel banan og tilsæt en teskefuld lun honning. Rens ansigtshuden med lunt vand og massèr derefter masken ind i ansigtet, husk også halsen, og kombiner meget gerne med et par gulerodsstave, agurkeskiver til øjnene og et stykke ekstra lækkert chokolade, der kan hvile på næsen indtil børnehænder har gelejdet den videre til munden.

wellness6

 

Lad den magiske maske virke i cirka 15 minutter, og skyld derefter af med lunkent vand og server straks efter et glas hyldebærsaft.

wellness4wellness5

 

 

Spa2

 

17. marts, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden, Påskeferie

Tags: , , ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com