Oxalsyre, grødede stilke og vifteformede hoveder. Rabarber er en kompliceret køkkenurt, men de kan også bruges som bukser.

Af Martin Hoffmann Kønig

Haven er et godt sted at fjolle i. Vores yngste søn Malthe på syv år, elsker at rulle sig i græsset, sprinte nøgen omkring mens han kyler vand efter enhver, der nærmer sig, og så er han og hans mor, Majbritt, begesjtrede for, at bruge havens afgrøder – også til ting, som der ikke står noget om i nogle havebøger.

Rabarber  har således vist sig, at være aldeles fremragende som kølende og hyggelige sommerbukser. Efter at stænglerne er blevet plukket, og de kæmpe blade ligger bunket på jorden har fantasien frit løb. Med en håndfuld af havens klatrende ukrudt som bånd, binder Majbritt en fin buks sammen af  rabarber, og det gav Malthe mange gode timer bare at rende rundt og vise sig i sin nye underdel, som viste sig at have en imponerende holdbarhed, også langt ud over havetid. Så selv da fjernsynet kaldte, sad han og tronede i sine nye rabarberbukser, og som Malthe siger, så er det jo smart, at man nu ikke længere behøver at have tøj med, når man skal ud, for det hele kan jo fås i naturen.

 

15. januar, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden, Sjov i naturen

Tags:

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com