Oplev jordens skabelse på din rejse « Børneferie

Man kan røre og nyde synet af noget af det tætteste vi kommer jordens skabelseshistorie, når rejsen går til Grønland. Landets fjelde taler et geologisk sprog, der er milliarder af år gammelt.

Af Martin Hoffmann Kønig

Gul, rød, violet, mørkebrun, sort, grøn og lilla. Farverne eksploderer i øjnene på os mens vi sejler fra den lille havn i den Sydgrønlandske by Narsasuaq, og ser ind på fjeldene omkring os.

Særligt sommeren, i august og september måned, er gavmild med lys og farver, og ikke meget har sin lige i skønhed med en solnedgang bag de enorme fjelde, særligt ikke når den nydes fra vandsiden.

Grønlands geologiske historie går 3.800 millioner år tilbage, noget af det ældste man kender til, og da jordens skabelse er cirka 4.600 millioner år gammel, kan man her aflæse jordens barneår. Sådan så jorden ud, da den blev skabt, eller tæt på.

120

Det meste af Grønland er dækket af indlandsis, men langs kysterne findes over 44.000 kilometer isfri kyststrækning, hvor sparsom plantevækst giver mulighed for at nærstudere geologien, og her kan man mange steder sagtens finde fantastiske, både nemme og svære, vandreruter, så hele familien kan få mulighed for at nyde landets helt enestående natur.

056

006003

115

 

 

 

 

19. juni, 2019

Posted In: Aktuelt forsiden, Grønland

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com