Solens bane, mennesker på den anden side af kloden, universets uendelighed og en herlig badetur ved nattetid. Sommeren kan også bruges til at blive klogere.

Af Martin Hoffmann Kønig

Stranden i Liseleje fyldes langsomt. Store kameraer sættes på stativer, filtede hatte luftes og flettede kurve fyldt til bristepunktet med voksenslik på flaske lines op.

Sommeren har sluppet sit aftentag i sommerlandet, men derfor er der stadig store oplevelser, og en af dem er på stranden ved aftentide.

Når solen er blevet træt af vores halvkugle og drager på sin natterejse mod den sydlige del er det tid for familien at samles, og her kan kameraer, mobiler og ipads lege med, for når solen lægger dagen i seng er det tid til et af naturens mest forunderlige øjeblikke.

6.000 grader på overfladen, 15.000.000 grader i midten, 150.000.000 km væk, det sollys, der rammer os er otte minutter gammelt og om aftenen kommer lyset fladt ind igennem et meget tykkere atmosfærelag end midt på dagen, og det gør at det blå og det grønne lys spredes væk.

Tilbage er kun det røde og det gule lys. Himlen rødmer, og muligheden for at dele en af naturens mest vidunderlige stunder skal gribes.

Skyggerne bliver stadigt længere og varsler den endelige solnedgang. Vi haster mod det kølige strandsand. Endelig kan vi glæde os til at følge solens rejse mod havsengen.

Stilhed afløser den hyggelige småsludren omkring os. Solen begynder sin langsomme vandring mod havet, og alle blikke ensrettes. Solnedgangen er ganske simpelt fantastisk, og så orange, at kun naturen kan farve med sådan en palet.

Efter havsækken har lukket sig om solkuglen, er det tid at klappe, og klapre, for tænderne fryser, og den varme cacao skal have sin tid.

 

14. september, 2018

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com