Bagte kartofler på bål, er en klassiker for friluftsmennesker, og så er det nemt. Med lidt godt fyld bliver denne lille lækkerbisken hurtigt turens favorit.
Det skal du bruge per person:
1 stor bagekartoffel
Aluminiumsfolie.
Fyld:
Skinketerninger, revet ost, stegte baconterninger og tomatbønner samt lidt kryddermsør.
Sådan gør du:
Pak kartoflen ind i folie.
Læg de indpakkede kartofler godt ned i gløderne i cirka 30-60 minutter.
Skær kartoflen op, og gør fyldet klart mens kartoflen er i bålet.
Tag kartoflen op af gløderne, og lad den køle af.
Tag toppen af folien sådan at du kan se kartoflen.
Skær et kryds i kartoflen, og klem forsigtigt sammen så den åbner sig.
Læg fyldet i kartoflen og spis den
Du kan bruge en tynd pind eller en kniv til at mærke om kartoflen er blød og færdig. Det er en god ide, at lade bålet brænde sådan, at der er mange gløder, og få flammer. Man kan også lægge kartoflen direkte i bålet uden folie, så bliver skalden bare lidt tykkere og mere sprød.
Martin Hoffmann Kønig 19. januar, 2016
Posted In: Aktuelt forsiden, Nyheder