Slut september og start oktober er ideel til en af de sjoveste og sundeste jagter, som er for både børn og voksne – men husk en dekoreret kæp.

Af Martin Hoffmann Kønig

Dump, dump, dump. Jagt kan man vel dårligt kalde det, når det jagede falder ned for fødderne for en. De store smukke valnøddetræer er nogle af de bedste leverandører af sundhedskost fra naturen, og vi elsker dem.

Men når virkeligheden er, at vores yndlings valnøddetræ er for alle, så kommer jagtinstinktet alligevel på mission.

Når det blæser en smule springer vi i gummistøvler, små uskønne plasthandsker, en pose og så vores ”våben.” En 155 cm. høj vandrekæp, som Malthe selvfølgelig selv har dekoreret med talismanlignende mønstre og snittede jagttegn.

Men det gør alle de andre valnøddeelskere også, altså alt det med undtagelse af kæppen, så enten skal vi op før naboen får øjne eller også skal vi erkende, at der skal andre metoder til for at få valnødder nok til hele familien.

Der er syn for sagen i den sjove nød, for den ligner jo den hjerne, som den er så god for, og når først den yderste hinde over nøddens kerne er stribbet, så er der ikke meget der slår en friskhentet valnød i velsmag.

Litteraturen anbefaler, at man tørrer sine valnødder i 25 – 30 grader et par døgn eller graver dem ned i haven, for så kan de holde sig sprøde indtil foråret. Men det bliver niksen-biksen hos os, for her bliver de spist så snart de er ”nedlagt,” som snack eller herlig supplement til morgen- eller aftensmad.

Valnødder er en sundhedsbombe med maks gas på de sunde antioxidanter, og her slår de stort set alle andre medlemmer af nøddefamilien. De klogeste nøddekendere er klare i spyttet. Mindst syv valnødder om dagen giver en sundhedsbedring, der er værd at skrive om, og i det hele taget bør de hjerneformede nødder være en del af enhver sund kost.

Tilbage til jagten og for lige at komme et par skrækhistorier i forvejen. For selvfølgelig skal vi IKKE bruge vores kombinerede vandre- og valnøddekæp til at jage konkurrenter væk, men når vi i lang tid har gået under træet, og er blevet enige med konkurrenterne om, at det er tid at gå hjem, for der kommer vist ikke flere nødder dumpende af sig selv, så er vi klar.

Med et par skridt lader vi som om vi går hjem, vender, leder efter en imaginær nød på jorden og storker afsted til træets bund.

Malthe tager sigte og kæppen kastes som et spyd mod det store træs nøddespækkede grene. Med usvigelig sikkerhed falder der nødder med kæppen ned til jorden, og vi kan krone vores jagt med en solid posefuld yndlingsnødder.

 

2. oktober, 2019

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com