Pandebrød til pande og grill, og et genialt gemmested til lækre havegrillede pølser. Det er tid til at trække børnene med i havekøkkenet.

Af Martin Hoffmann Kønig

De små runde brød får pletter. Ikke noget der er skidt eller et problem, men mørke pletter breder sig på det lyse dejskind i takt med at de får sig en gang varme og røg på grillen.

Det er tid til at trække madlavningen ud i haven, og når menuen står på pandebrød på grill med økologiske pølser, stopfodret med frilandsgris og oregano, så er det ikke svært at få Malthe med til madlavningen, og som spejderdreng er der få nemme tricks til at få ham i sving.

Vi har lidt birketræ, lidt træflis, nogle tændstikker, hvem vil sørge for, at vi får tændt op i grillen?

Vupti, så er Ipaden lagt til side, og han er i fuldt sving med at ”lege” grillen i gang. Men først skal der laves brød, og de små lækre pandebrød er noget af det nemmeste, og mest smagfulde når der skal laves mad i haven. En slags snobrød som brød, og sådan smager de også. De kan bruges til pølser, til alt der kan tåle en gang brød, og skulle det svipse med aftensmaden, så er de ekstremt lækre med en gang syltetøj på ryggen til morgentid. Det er nemlig ikke så dum en ide, at få tændt op i grillen til morgenmaden. En fed måde at starte en tirsdag morgen på.

Opskrift på pandebrød

Rør 15 gram gær i 2 dl. Vand/mælk og tilsæt 1 tsk havsalt og olie. Tilsæt 5 dl hvedemel, lidt af gangen, imens dejen røres sammen med en ske. Når dejen er rørt stilles den til hævning i minimum 30 min med et viskestykke over skålen.

Tag en tur i haven og saml skvalderkål, brændenælder, ramsløg eller urter fra haven, og hak dem fint før de puttes i dejen.

Fremgangsmåde

Mel på hænderne og på bordet. Ælt hurtigt dejen sammen med den ene hånd i skålen, og del dejen i 6-7 stykker. Lad børnene forme små runde brød, de kan skrive brødnavne på med mel og kom så lidt olie eller smør på en pande, helst en af støbejern, som kan tåle bålet eller grillen. Husk at brødet skal have høj varme, og du skal være over dem, for de skal kun have 2 – 4 minutter på hver side, afhængig af hvor tykke de er.

Prøv Jer frem med munden, når I skal finde ud af hvornår brødene er klar.

Pandebrød3Pandebrød1

 

29. januar, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com