Fugle der spiser med hovedet ned ad og en laber hjemmelavet foderautomat kan give sjove timer, når havens fugle skal spise.

Af Martin Hoffmann Kønig

 Kulden bider ikke helt som den plejer, men derfor er havens fugle alligevel ganske glade , når vi gør det nemmere for dem at få noget at spise, og det kan lige så godt være sjovt.

En mælke- eller en juicekarton er god, den er stor og nem at holde i hånden, og med farvede tuscher er det bare at gå i gang med dekoreringen, og det er bare om at give den ”gas.”

Fuglefoderet laver vi i engangskrus, hvor vi binder en lille pind/gren fast i noget snor, som lægges ned i kruset, og de madlækre fuglesager består af rosiner, æblestykker, nødder, kerner og havregryn.

Fuglefoder1

Blandede fuglefrø kan også købes, og så skal det ned i krusene sammen med en blanding af smeltet fedtstof, vi bruger palmin, men der kan også bruges fedt fra flæske- eller andestegen, og det skal størkne i køleskabet nogle timer, bedst natten over.

Efter at fuglefoderet har nydt natten i køleskabet, så kan fuglekuglerne løsnes og tages ud af engangskruset, og hænges ude på grenene eller lægges i den opskårne mælkekarton. Skær gerne bunden af kartonen, for mejserne har ingen problemer med at spise med hovedet ned af.

Mælke- eller juicekartoner er super gode som hjemmelavede foderautomater, og ud over sjov dekorering, som kan være både malet, farvet eller dekoreret med sten eller andet flot pynt, eventuelt en gang julepynt, og så skal der skæres skæres/klippes huller i siderne, og husk at det skal være mindst syv centimeter over bunden, så der er et rum til fuglemaden nede i.

En alternativ måde at bruge kartonen:

Tegn med en sort tuschpen på kartonen, hvor der skal være åbning, helst tre styks. Man kan eventuelt sætte en siddepind i forneden. Den skal være lang nok til at gå igennem både forside og bagside, ellers falder den af, når fuglene sætter sig.

 

16. december, 2018

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com