Det kradser, stikker og bærrene en anelse besværlige at få fat på. Men det er også sjovt, giver gode smagsoplevelser og fabelagtige muligheder for at få røde farver, så det er bare at komme afsted og få fingre i de solmodne brombær, der fra nu er plukkeklar.

Brombærkrat findes i skovkanter og åbninger med meget sol. Har man først fundet et sted, kan man som regel komme tilbage år efter år. Fra nu og til engang sidst i september, eller måske helt ind i oktober, hvis vejret arter sig, kan der findes brombær. De kan samles det samme sted igen og igen, idet de blomstrer og modnes løbende gennem hele sæsonen. De er bedst, når de er helt sorte og slipper let.

 Danner ofte nærmest uigennemtrængelige krat. Alle skud bærer mange kraftige torne. Nyere skud er grønne og glatte, mens ældre er brune og furede. Bladene er mørkegrønne på oversiden, mens undersiden er gråhvid med små torne på ribberne. Hver frugt består af mange små, sammenhængende stenfrugter. De er først grønne, så røde for til sidst at være violetsorte.

 Hvor finder man brombær?

 Vokser i hegn og krat samt rydninger og lysninger i skove. Kan forveksles med hindbær, som dog er mindre kraftig, mindre tornet og med gråligt lyserøde bær.

 Hvad kan man bruge brombær til?

Bærrene er syrligt-søde og er velegnede til morgenmad, desserter og bagværk samt i syltetøj/marmelade. Bærrene er meget sunde og er rige på vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter.

 

 

20. september, 2016

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com