En effektiv måde at komme helt tæt på naturen, er ved at deltage i spejdernes jagtdage, hvor der ikke blive rlagt fingre imellem, når mødet med de vilde dyr kommer helt tæt på.

Af Martin Hoffmann Kønig

Knasende og knækkende lyde akkompagnerer de øvede jægerfingre, mens han forlægger det nyskudte rådyr. Klovbærende vildt skal opbrækkes, hvilket betyder, at alle indvoldene tages ud, og tages er helt bogstaveligt med hænderne  på en blodg jagt i bugen på det kønne dyr, mens en børneflok sidder og ser på.

Brutalt kan det se ud, når skindet trækkes og flås af dyret mens det hænger mellem to grene, men når det samtidig følges af en god snak om, hvordan man skal behandle dyr – også de døde – med respekt, og hvorfor det er vigtigt at gøre dyret klar til velsmagende mad, så giver det hele ligesom mening for Malhe, der sidste år var med til sin første jagtdag hos spejderne.

At være spejder er en eminent mulighed for at lære naturen at kende, også på en måde som kun er få børn forundt, og her indgår behandlingen af døde dyrs vej til bålet som en vigtig del. Så når jægerne fra Ferslev-Vellerup Jagtforening kommer på deres årlige jagtdag hos spejderne den 14.september, så er Malthe på plads igen, og det er hans forældre også, for vi lærer næsten ligeså meget om naturen til jagt, som Malthe gør.

 

28. august, 2014

Posted In: Bålmad, Dyr i naturen, Nyheder

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com