Græskar skal udhules til halloween, og det giver en masse klæbrigt stads til skraldespanden, men også lækre snack til panden.

Af Martin Hoffmann Kønig

Snaskende og savende hænder glinser af trevlet græskar-indmad mens øjnene er fokuserede på kunstværket, der er ved at tage form på køkkenbordet. Når efteråret melder sig og amerikanerne skriger på halloween, så er der en god mulighed for at lokke et skævt græskar-hoved ud af en haventusiast eller et supermarked, for der er mange timers god underholdning i at skabe det uhyggelige ansigt med lys til haven.

Og i ”maven” på det orange hoved gemmer sig en lille skat, kernerne. En rigtig lækkerbisken, hvis de ellers bliver behandlet rigtigt. Græskarkernerne tages ud af græskarret, og så skal de vaskes fri for alt det orange ”kød”, og så står den på afdrypning og tørring.

Kan man vente til dagen efter med at riste dem, kan de lægges ud på et viskestykke, så de kan ligge og tørre til dagen efter. Nogle tørrer dem endda i ovnen, men er man utålmodig, så er det på panden med det samme.

Kerner græskarKerner klar

Efter vores smag bliver kernerne dog bedst efter en dags viskestykke-tørring, og så skal der masseres et skævt olivenolie over kernerne, så de får en fedtet overflade, der holder på krydderiet, og så skal den runde hånd i gang med saltkværnen.

Derefter varmes de godt igennem, og kernerne skal havde en sund lysebrun kulør, og gerne røres lidt, før de popper med en klikkende lyd, der fortæller, at de nu er klar til at blive nydt.

Det bliver den lækreste, sundeste og sjoveste snack, der knaser og giver en sund tørst. Kernerne kan serveres med det samme, smager fortrinligt lune, eller de kan gemmes i en lufttæt beholder.

 

Græskar3

 

28. oktober, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com