En tur på Amager Strandpark ble også en invitation til at lære en sportsgren at kende, som er ny for os, og det er sjov for både børn og voksne

Af Martin Hoffmann Kønig

Slaaam, padlen roteres lynsnart fra vand til luft og den gulfravede bold stoppes i sin vej mod det i luften stående mål. Den korte åleslanke sports-kajak vender abrupt o fortsætter over til siden, mens en ny roer forsøger at score.

Otte-årige Malthe er egentlig på vej over til Kajakhotellet på Amager Strandpark, men er stoppet i sin tur.

Det spændende ved Amager Strandpark er ikke nødvendigvis alle de ting man kan prøve og bekoste, men mere de muligheder som nysgerrige børneøjne kan få.

I vandet foran os bliver der padlet hurtigt, sikkert og så med en bold. Det fascinerer, og vi kan tydeligt se, at der ikke er tale om et lettere bedugget polterabend. De ved, hvad de laver, og de sejler hurtigt, i sikre formationer, som dikteres fra en træner på land.

Vi drages af de atletiske kajakroere, der viser sig at være det danske U21 landshold i kajakpolo, som træner til Europamesterskaber i Essen, i Tyskland, den 23 – 25.august.

Og selvom vi ikke kender det store til reglerne, så er vi hurtigt trukket ind i fascinationen, og da vi får at vide at spillerne sidste år faktisk vandt sølvmedaljer ved Verdensmesterskaberne i Frankrig, så er vi behørigt imponerede, og får ganske lang tid til at gå med at studere og beundre det kraftfulde spil på vand.

Sådan kan en gåtur udvikle sig til et fascinerende indblik i en del af sportsverdenen, som vi ikke kender, men som vi vil huske at holde øje med.

 

KajakKajak1

17. august, 2015

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com