Loftet er tapetseret med de fineste sartlyserøde balloner, med helium forstås, og det får hurtigt nogle af de halvstore gæster til at more sig med at skære små huller i ballonerne for at få sjove stemmer. Anders And skægt, men lad være, for det er ikke sundt. Heluim erstatter ilt i blodet og kan forårsage kvælning.
Bordene er dækket med hvidt og i rustikke glaskrukker står festens midtpunkt, sandkage på pind. Det skriger måske ikke af sjov fest, men når de er dyppet i glasur, krymmel og chokolade og ”bor” i den fineste rødfarvede saltbund, så er der dømt enhver god børnefests følgesvend.
Pop cakes hedder de, og selvom de ikke er helt nemme at lave, så er de anstrengelserne værd, og det er ok at ”snyde” lidt ved at bruge en færdig sandkage.
Ingredienser (30 stk.):
350 g sandkage
4 tsk jordbærsyltetøj
Et par dråber mandelessens
1 tsk vaniljesukker
Frosting:
4,5 dl flormelis
1,3 dl kakao
90 g blødt smør
0,5 dl minimælk
3 tsk vaniljesukker
Pynt:
Mørk og hvid chokolade
Farverig krymmel
Spiselig glimmer
Frysetørret hindbær
Fremgangsmåde:
Kagen smuldres i en skål. Rør frostingen sammen og bland den sammen med kagen. Form små kugler og læg dem på en plade med bagepapir. Stil kuglerne i køleskabet i et par timer eller i fryseren i cirka 30 min.. Kuglerne skal ikke være frosne, men godt kolde.
Dyp spidsen af pindene, og brug helst rigtige pop cakes pinde, for man stikker sig på træpind og kagerne smutter nemt af, ned i smeltet chokolade og sæt kagerne på. Dyp kagerne i chokolade og så skal der pyntes, hvilket hele familien får sjov ud af. Lad chokoladen tørre inden de spises. Kagerne kan godt laves dagen før brug. De skal opbevares i køleskab.
Martin Hoffmann Kønig 2. april, 2020
Posted In: Aktuelt forsiden