Foto: Majbriitt Andersen

Vupti, Malthes lille lommekniv snitter kvikt og nemt gennem det orange skind. Takker, nej streger, ja, men jeg vil hellere have en sjov mund med tænder. Der er gode muligheder for at udfolde sig kreativt, når tiden er til kager i appelsinskal bagt i havebålets gløder.

Tiden er til at nyde godt af havens mange muligheder, og når vi voksne river, slår og klipper, så kan børnene gøre klar til en herlig havedessert.

Kage i appelsinskal er en delikatesse, hvor der både er mulighed for at bruge kreative fingerfærdigheder og hygge ved bålet.

Vi skal have tændt op i havens bål, brug gerne tørre kviste, lidt rester fra juletræet eller det gran, der stadig måtte gemme sig i bunkerne, så vi har et hyggeligt ildrigt bål, og lad det så brænde ud til der kun er gløder tilbage.

Malthe har været i køkkenet, hvor han har fundet fem pænt store appelsiner – helst usprøjtede/økologiske – og så er det ellers i gang med lommekniven, for nu skal der skæres låg af frugterne og så skal de udhules.

Appelsinkødet er sjovt og nemt at skære frit, og mens han får løsnet kødet i en kop, så er der også rig mulighed for at få sig en tår frisk appelsinsaft lige fra ”hanen.”

Når bålet er blevet til gløder og appelsinerne er tømt for kød, toppene er skåret i sjove figurer, så vi kan kende hinandens kager, så skal de en tur i bålet. Cirka en halv time, og en tommelfingerregel er, at kagerne er klar, når appelsinskallen er let sort hele vejen rundt.

Sådan gør du:

Skær toppen af appelsinen, gerne i lidt sjove mønstre, så kan man også kende kagerne fra hinanden

Udhul appelsinerne, spis kødet, drik saften og nyd at smage sydens sol i din egen have

Fyld appelsinskallerne halvt eller maks. 2/3 med dej

Sæt toppen fast med tandstikker

Læg appelsinen i udkanten af bålet i cirka 30 min. Vi lægger stanniol omkring appelsinerne

Kig på det, duft til det og stik lidt i kagen, når du mener den er færdig. Når skallen er ensartet sort, så er kagen klar

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opskrift på muffins i appelsinskal:

Pisk sukker, æg, appelsinsaft og reven appelsinskal let og skummende. Bland mel og bagepulver sammen og sigt det over æggemassen.

Smelt og afkøl smørret og hæld det i. Rør det hele sammen.

Fyld appelsinskallerne 2/3 fyldt

Brug:

120 gram råsukker

2 æg, gerne pasteuriserede

2 spsk. Appelsinsaft, friskpresset

2 tsk. Appelsinskal, reven

1 tsk kardemomme

  1. vanilestænger

Lidt mørk chokolade hakket i stykker

120 Hvedeklid

0,5 tsk bagepulver

120 gram smør

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. december, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com