En diskoteksejers legesyge togprojekt er en fryd for den, der hylder detaljer og for alle legebørn - men der er næsten altid proppet af mennesker.

Af Martin Hoffmann Kønig

Små mennesker, der kysser, en bjergbestiger, som hænger uhjælpeligt fast mens han desperat forsøger at kæmpe sig op fra en næsten iturevet rebstige, og bagest i lokalet er der kun et par sekunder til “take-off” for det barnekrops store boeng fly, der med en metallisk hvislen forsvinder ud gennem endevæggen.

Miniatur Wunderland, belliggende i et tidligere pakhus i havnekvarteret Speichstatd i Hamburg, er i sine 13 leveår vokset eksplosivt til et af Hamburgs mest populære familie-attraktioner. Det 1.300 m2 store modeljernbaneanlæg er enormt, så stort, at det i flere publikationer kaldes verdens største af sin slags, og man er ikke i tvivl. Hvis familien har blot antydningen af en modeljernbane fascination i sig, så er der her tale om lidt af en juvel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alle steder er der mulighed for at komme helt tæt på de detaljemættede landskabsscenerier, og midt i det gigantiske rå og åbne rum er kommandocentralens rækker af tv skærme placeret. Her kan man ved selvsyn studere, hvor stor en opgave det er, at styre en modeljernbane – i hvert fald når den er fuldstændig digitalstyret og skal fjernstyre tusinder af kvadratmeter jernbane.

Rundkirker, Egeskovslot, Storebæltsbroen, færger og en ikke særlig vellignende banegårdsbygning, er en del af de 300 m2 område, som skal forestille Skandinavien, og selvom kampen for at komme helt tæt på er hård, så er der her et vaskeægte hit hos legesyge børn i alle aldre, og for andre er det en stor oplevelse, at studere de mange tusinde gæsters næsegrus fascination over toge, der kører gennem sneklædte bjerg-tunneller, lufthavnsbusser eller en bayersk folkefest, og man kan snildt få et par timer til at gå i denne udlvede drengedrøm.

Priser:

Børn under 1 meter, som har sine forældre med er gratis

Børn under 16 år:    6 euro

Voksne: 12 euro

Hjemmeside: www.miniatur-wunderland.de

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9. september, 2017

Posted In: Aktuelt forsiden, Museer og udstillinger, Tyskland

Tags: ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com