Geneve er en dyr by at være gæst i, men den schweiziske by har også sine gratis åndehuller, hvor nysgerrige børn vil føle sig hjemme.

Af Martin Hoffmann Kønig

Hovederne stikkes på skift ind under det sorte stofklæde, mens der jubles højlydt, når solformørkelsen kan anes, og foran glasfacaderne klappes og grines der heftigt mens en af museets medarbejdere ivrigt akkompagneret af en meget ung pige, forklarer planeternes bane omkring solen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Indenfor i den palæagtige bygning er der en hujen og råben, i takt med at små ivrige ben farer fra førstesalen til stueetagen og lader hænderne være førerne, mens de forsøger at begribe og indtage flere hundrede år gamle astronomiske instrumenter. En venligt, men også opgivende, udseende kustode forsøger at afbøde de værste af de ivrige børn, men lige lidt hjælper det tilsyneladende. Der er ingen tvivl om at Musee d`Historie des Sciences, der ligger i Perle du Lac Park, Rue de Lausanne, i Geneve, lige ved søkanten, er sjældent populær på denne dag, hvor nok hele verden spejder op i himmelrummet for at få øje på den længe ventede og stærkt optalte solformørkelse.

Museets samlinger dokumenterer videnskabens historie og videnskabelige instrumenter fra det 17 til 19 århundrede. Der er tale om flotte mikroskoper, teleskoper, termometre og lignende, og ligger ganske tæt på områdets botaniske have.

Men på andre mindre højprofilerede dage er det lille, men smukke og interessante museum absolut et besøg hver, og i modsætning til stort set alt andet i denne imponerende by, så er museet ganske gratis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der er dagligt åbent mellem klokken 10 og 17, undtagen den 25 december og den 1 januar, og terrassen med den fantastiske udsigt over Geneve søen har åbent til september måned.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

10. marts, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com