Hyggen stiger gevaldigt, når familien er i skoven for at bygge hule.

Af Martin Hoffmann Kønig

Listende forsøger vi at være musestille, men grenene kvaser højlydt under vores fødder, og gør den tavse skovtur helt umulig. Syv-årige Malthe har kniven i bæltet og missionen intakt.  Vi skal bygge en hule, og det skal være nu og her. Ikke noget med store planer, ikke noget med at finde et hult træ eller blot gemme os under en nedfalden stamme.

Den store grenjagt går i gang. Små tynde og store til enorme grene af løv- og nåletræer fiskes frem af skovbunden, og placeres så de støtter sig op af hinden, og så efter kort tid og tre menneskers grenindsamling, begynder det at tage form. Det ligner en hule, men nu begynder de første dryp at tage form, og det skal gå super tjept med at finde nedfalds kviste og store blade til at tætne med.

Et medbragt tæppe eller bare nogle ekstra nålegrene kan gøre det ud for underlag, og så er det ellers bare at hygge. Skoven lyder bare anderledes, når man sidder i sin hjemmebyggede hule, og kigger ud, og havde man lige en kop varm te og en kiks, så ville det være helt perfekt. Det behøver bestemt ikke være svært, at bygge en hule, for skoven har alt, hvad vi skal bruge liggende til fri afbenyttelse.

Hule

 

15. februar, 2016

Posted In: Aktuelt forsiden, Børn i naturen, Nyheder, På opdagelse i naturen, Sjov i naturen

Tags: ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com