Mange børn drømmer om at blive dyrepasser, men hvad laver en zoodyrepasser egentlig? Under eventen ”Dyrepasserprøven” kan man i GIVSKUD ZOO prøve kræfter med en dyrepassers daglige arbejde.

Af Martin Hoffmann Kønig

I weekenden 17. og 18. september kan både børn og voksne i GIVSKUD ZOO besøge udvalgte dyreanlæg og her arbejde sammen med nogle af parkens garvede dyrepassere.

Der er mange praktiske opgaver at tage fat på for børn med dyrepasserdrømme. ”Hver dag kan man hjælpe med at muge ud hos elefanterne,” fortæller formidler Nadia Schilling. I løvestalden kan man desuden komme til at stå ansigt til ansigt med de store katte, når dyrepasseren viser træning af løverne.

”Vi træner vores dyr til mange ting,” forklarer Nadia Schilling. ”Vi bruger blandt andet træningen til at undersøge, om dyrene er sunde og raske”.Hos berberaberne kan man også få lov til at hjælpe dyrepasserne. ”Berberaberne skal udfordres, så de ikke keder sig. Det gør vi bl.a. ved at fodre dem på forskellige måder. Børnene kan være med til at lave spændende pakker med foder og gemme foderet inde i anlægget. Bagefter kan de se, hvordan aberne finder og pakker foderet ud,” uddyber Nadia Schilling.

”Man har rigtig mange forskellige opgaver som dyrepasser,” forklarer Nadia Schilling og fortsætter: ”Hele weekenden kan børnene deltage i den store konkurrence ”Dyrepasserprøven,” som netop handler om dyrepasserarbejdet. Her skal man gætte foder, genkende dyr og kunne mærke dem. Har man sin egen bamse med, kan man øremærke den og oprette den i GIVSKUD ZOOs bamseregister. Hver dag er der præmier på højkant, og ved weekendens afslutning trækkes der lod om en familietur til GIVSKUD ZOO med tilhørende overnatning i safaritelt.

”Dyrepasserne glæder sig til at møde gæsterne og svare på spørgsmål om deres arbejde og om dyrene”, fortæller Nadia Schilling afslutningsvis. På GIVSKUD ZOOs hjemmeside givskudzoo.dk kan man se programmet for hele eventen.

9. september, 2016

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com