Guide til vinterhygge: Udenfor er temperaturen faldet, og vi hygger med at lave vinterfugleguf til havens fugle, og samtidig pynter det op i landskabet.

Af Martin Hoffmann Kønig

Det dufter af biografhygge og nylavede popcorn i hele huset, og lidt af snyd, for i en tid, hvor julen nærmer sig, er det ellers andre dufte der trænger sig på. Men vi laver juleguf til havens fugle, og i år skal de have popcorn – UDEN SALT – rønnebær og æblestykker, alt sammen trukket på ståltråd i dekorative mønstre og former, som også kan pynte i haven.

Malthe klipper et stykke ståltråd af i passende længe, skærer æblerne ud i både eller ringe, og rønnebærrene nippes af. Han presser ståltråden igennem popcornenes tykke ende. Én for èn, som perler på en snor.

-Kan man godt blande?

Fugle1

Ja for pokker, det gør det bare mere festligt. Så der kommer bær og æblestykker på, tilfældigt, eller i fine mønstre. Og smage, det må man også. Så det er en god ide at lave ekstra popcorn.

Man afslutter ved at sno ståltråden sammen til en krans, som evt kan formes til et hjerte. Sæt derefter snor eller bånd i kransen, og så er den klar til at blive bundet på grenen udenfor.

Spurve og mejser har tilsyneladende popcorn-radar, for de kommer straks kransen er hængt ud, og på jorden ”danser” solsorten på lette ben. Den nipper ivrigt af æblerne og de popcorn, der falder ned som rester fra spurvenes bord. Malthe følger ivrigt med fra sin side af vinduet.

-Hvornår mon der kommer en rødkælk?

Blokken får en ekstra streg, så han kan holde styr på spurvenes antal, og han øjer lynsnart fuglebogen for at følge med i, hvilke fugle der ekstra gerne må gæste vores ”guffecentral.”

Fuglene er gode til at huske hvor de finder mad. Derfor bør vi huske på, at holde øje med om foderbræt, fedtkugler, madkranse eller hvad der fodres med bliver spist. Så er det nemlig tid til at fylde fadene igen. Og hvis muligt, så tænk også gerne på frisk vand til fuglene, noget som måske er en lille udfordring når frosten kommer på besøg.

Vi har brugt:

Ståltråd

En tang til at klippe i ståltråd

Nylavede popcorn, UDEN SALT.

Æbler skåret ud i ringe eller både.

Rønnebær (rosiner kan også bruges)

Rødt bånd og natur snor

Sidst vi lavede guf til fuglene, blev der smeltet fedt og blandet fuglefrø og kerner i. Det blev hældt i fine forme, eller presset ind i åbningerne i nogle store grankogler vi havde fundet. hvorefter vi satte snore i, og hængte dem ud i træerne.

Fugle2Fugle3

 

 

22. december, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com