Paladset er måske Europas største, tonen er formel og forretningsgangen indviklet, men en tur i FNs Palais de Nations, i Geneve, er en stor oplevelse.

Af Martin Hoffmann Kønig

Engelsk, tysk, fransk og vist nok også russisk og kinesisk. Den grå øreformede højttaler giver den pantomineagtige forestilling foran os levende. Marokko fortæller, at de har helt styr på menneskerettighederne, Kina fortæller om at de er nærmest euforiske over FNs menneskerettighedsrapport, for den passer som fod i hose til det repræsentanten kalder “den kinesiske drøm,” der blandt andet går ud på at give ungdommen noget at se frem til, og fra Congo lyder der også selvrosende toner om, hvor meget det krigshærgede land gør for at beskytte mennesker, og når menneskerettigheder skal oversættes til mexicansk opfattelse, så er sproget fyldt med roser og historierne om over 40 unge studerendes forsvinden og drab går hokus-pokus lige i glemmebogen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Human Rights Council Session i FN

Man kan godt få et noget forskruet billede af, hvordan verden egentlig tager sig ud, når man er nået igennem sikkerhedskontrollerne og har sat sig på en plads i public gallery, i det overdådige menneskerettighedspalads, Palais des Nations, og overværer for eksempel menneskerettighedsrådets 28.samling som der netop nu er mulighed for. Men det er bare FNsk for, at nu får alle lov til at tale og fortælle deres version af rettighedernes tilstand, for så kan vi måske flytte lidt, meget lidt, i den rigtige retning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der er meget at forklare sine børn, hvis turen går til Geneve, men når man står i FNs europæiske højborg,  hvor der er en enestående mulighed for at komme helt tæt på FNs aktører, så er det en tand nemmere. Her er tungemål i lige så mange nuancer som de hudfarver, der bevæger sig omkring, og selvom man uden problemer kan blive væk i de marmorbeklædte gange, så er det om at benytte sig af lejligheden og komme en tur ind og se de imponerende bygninger, følge og tale om, hvorfor FN måske nok er en af de tungeste og mest bureaukratiske organisationer, men nok den eneste mulighed for alle verdens lande at have èt sted at mødes og tale sammen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En positiv ting er, at man spiser overraskende udmærket i det store cafeteria, og man kan her, i modsætning til stort alle andre stede ri byen, spise sig mæt for 20 schweizerfranc lig med noget, der “smager” af 150 kr., men der kan spares, for der er mulighed for at “tanke” gratis vand i kander.

Man skal lave sig registrere før man kommer, og der er bryske sikkerhedsfolk til at sætte sindet i de rette folder. I kan læse mere om, hvornår der er samlinger, og hvordan man lader sig registrere på hjemmesiden: www.unece.org/meetings/practical.html OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

15. september, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com