“Her er leveren, her sidder nyrerne og prøv lige at se her, de her oppustede blærer er lungerne.” Majbritt lader den lille pansrede fisk glide mellem hænderne mens hun lader kniven åbne for et skatkammer af ny viden hos  Malthe og hans fætter Isak, der intenst følger knivens vej gennem den døde fiskekrop foran dem.

IMG_4617

Vi har spist knurhaner, men to af fiskene er blevet reserveret til, om ikke videnskab, så i hvert fald en fantastisk mulighed for at kombinere god viden om fiskeanatomi med en spændende times tid i græsset med en plasticpose, plastichandsker, en kniv, en mor med stor viden om anatomi og to døde fisk, der må skæres i, som må undersøges, røres ved, og og som giver anledning til mange snakke om, hvad der findes i en krop, hvad de forskellige organer bruges til, og om det er ulækkert at se på indmaden i et dyr og hvad vi bruger dyrene til samt hvordan de skal behandles.

Hovedet på det lille dyr, er dækket af et benpanser, som kræver et af Majbritts øvede snit, og langs brystfinnerne findes store, forlængede stråler, hvor der er både føle- og smagsorganer, som fisken har brugt til at opdage fødeemner på havbunden.

Når man endelig har fået fingre i en stor mængde af den velsmagende Eutrigla gurnardus, grå knurhane, der kan blive op til 50 centimeter lang, så er det oplagt at lade den indgå i feriens anskuelsesundervisning, og at tyde af børnenes udtryk, så fulgte der stor begejstring med “undervisningen.”

Så næste gang I ser en fiskebil, en fiskekutter eller på anden vis er tæt på folk med friske fisk, så husk at sikre jer et par fisk til den gode snak om indvolde – det er et sikkert hit blandt børnene.

IMG_4603

IMG_4602

IMG_4597

 

 

4. juli, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden, Børn i naturen, Mad & Restauranter, På opdagelse i naturen, Sjov i naturen

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com