Hornsherred har enestående natur, og store oplevelser for øjnene og fødder, og fra Skibby er der i løbet af foråret, sommeren og efteråret, indtil 1.oktober, en unik mulighed for at opleve det hele trækkende af en traktor.

Af Martin Hoffmann Kønig

Brægende hilser en flok lyshårede får os velkomne, barokslottet Selsø slot troner mystisk over 400 år gammel ved vores højre side mens vores numser danser på sædet når vi kører over toppede brosten, og kort efter er vi i Sønderby.

En andefamilie vrælter vrisne til siden, for vi 16 familiemedlemmer fylder i vognen bag den store traktor. Til vores venstre side ligger den lokale kro, med et langt liv først som 1700-tals skole, og siden 1962 som en af de kroer, der rimer på Morten Koch og landlig idyl. På en solskinsdag er der ingen problemer med at hoppe i ”tidsmaskinen,” skrive 1962, og opleve Ove Sprogø eller den pigeglade ungkarl Dirch Passer, nys kommet retur på land efter en længere tid på havet som kok på en hvalfangerbåd, suse folkekomedien Pigen fra Egborg, igennem her. Et lokalt loppemarked foran den tidligere Brugs ”fryser,” smil står i flok, og der vinkes om kap både inden som udefra den store vogn.

Vi er på en enestående familieoplevelse med NaturExpressen, en traktor med en kæmpe passagervogn, der er en af perlerne i aktivitetskassen hos Skibby Aktive, en forening af særdeles engagerede mennesker, der frivilligt arbejder for at vise hvor meget Hornsherred har at byde på. Vi bestemmer slev, men vores garvede chauffør Gunner, der egentlig stammer fra Sønderjylland, har en særdeles god fornemmelse for, hvad der er værd at se, og der er meget. Vores tur tager halvanden time, og det hører til en af de absolut korteste af slagsen.

13-årige Malthe er mere end begejstret for på denne anderledes måde at kunne vise familien de omgivelser vi i så mange år har sovet i, fisket fra og vandret i. Hellesø, svanernes yndling, fugleparadiset Selsø, den hyggelige havn Møllekrog for ikke at glemme Livsvilje, de fantastiske kunstværker i Østby og så den eventyrlige skov Østskoven, hvor vi plejer at fiske hornfisk ved den lille havn, og i dag gør kanelsnegle-tepause-gode historier pause.

Den røde traktor ser potent ud, og vi gyser lidt når chauffør Gunner rutineret bakker den tonstunge vogn gennem skoven, og da han henter os bliver der nikket anerkende fra familiens ældste, da vognens bagende på den lange passagervogn brummer mod jorden, og gør vores entre nem.

Man kan ane det, men det er ikke noget der nager os. Passagervognen er lavet i Nordjylland af en mand, der udelukkende har fabrikeret vogne til kreaturer.  Vi har været på eventyr i Hornsherred fantastiske natur, og hele familien er inviteret, for der er plads til 26 personer. Det kan man nemlig  i Skibby, og det er i den grad et besøg værd.

14. september, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com