Et fredet hedeareal næsten midt i Hundested er en herlig afstikker, når der skal findes unikke naturoplevelser for hele familien.

Af Martin Hoffmann Kønig

 

Den midaldrende kvinde står og holder pause uden for et af Hundesteds plejecentre. Hun er lokalkendt, og    selvom vi har forsøgt at få hjælp fra bilens gps, er det ikke lykkedes os at finde frem til vores turstop, Lyngbakkerne i Hundested, så vi har brug for hendes viden.

Hun ser på os, smiler og nikker anerkendende, da vi spørger om vej til den sande naturperle, som få udenbys kender til. Hun guider os kyndigt tilbage til Søndergade, og vi finder parkeringsplads, hvor ingen andre har parkeret, og 50 skridt fra bilen er vi klar til at åbne trælågen ind til det indhegnede naturområde, et specielt hedelandskab midt i byen.

Den grusede sti er dekoreret med fårelorte, og når vi ser os omkring er vi ikke i tvivl om, at vi er landet et sted, hvor det er muligt at få dækket et stort behov for unikke naturoplevelser, og vi undrer os, for vi har hele det herlige område for os selv.

En 72-årig , med helt og aldeles lækre naturattributter meget tæt på Hundested by. Bakke op og bakke ned, der er lyng, græsser, træer og istidsskabte bakker at vandre i. Gamle forvitrede æbletræer, lanolinholdige uldtotter fra den energisk gnaskende fåreflok, der høvler hybenroser ned til jorden, og man er ikke i tvivl om, at det her er et fedt sted at komme tilbage når det er vinter, for kælkemulighederne er ikke svære at få øje på.

Syv hektar hedeareal med det fineste hedelyng, fredet siden 1948, næsten nem at finde, hvis man kører fra Lynæs til Hundested, er en af mange super naturoplevelser i Halsnæs. I august og september blomstrer hedelyngen med sine fine lilla blomster, og er man heldig er området nærmest dækket af et lilla blomstertæppe, men selv nu, i juli, er det høgyldne naturområde et interessant besøg værd, og der kan man vandre en solid tur i kuperet topnatur mens man nyder udsigten.

Vandreskoene er sat på fødder, vores hund er ivrigt trækkende mens vi ser efter dovne hugorme, og da vi når op på bakkens top er der en gedigen overraskelse, for udsigten over Isefjorden er smør kastet lige i øjnene, og  vi er slået bagover over den enestående natuoplevelse, der er muligt at finde nærmest midt inde i byen.

21. maj, 2021

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com