En times kørsel fra København troner staten Colorado frem i form af et svensk spahotel, hvor familiepulsen daler og øjnene finder hvile i naturens magelighed og en underspillet luksus, som kun kan give positive mærker i parforholdet.

Af Martin Hoffmann Kønig

Faklernes levende lys flimrer skygger på den krogede sti. Håndlavede træskilte viser vej, og i hovedbygningens spisesal knirker træet under fødderne og  elgen, der kun har sit hoved tilbage, men til gengæld er udstyret med en høj sort hat, ser fredfyldt på fra sin plads over den gnitrende pejs.Tilværelsen får krydderi af gode fortællinger, og vi er ”landet” i en af de allerbedste på det svenske spahotel The Lodge, en times langsom kørsel fra København. Hvis du og din partner aldrig kunne finde på at forlade jeres børn for to dages forkælelse af parforholdet, så lad endelig være med at spilde øjne og tid på at læse dette.

For vi er på eventyr helt uden børn, men sikke et. Vi er i Genarp, et naturskønt område på toppen af Romeleåsen i Skåne tæt på Malmø og Lund, men mentalt er vi katapulteret til Aspen, fiskerbyen Maine, sofistikerede Newport eller Cape Cod, New England, USA, er for øjnene af os.

Hvidmalede træverandaer, afslappende skyggepladser under stedsegrønne planter, stejle tage, skov og gyngestol plastret til med pastel, Lexington puder i bløde sofaer, gamle træski og ketchere ”kastet” som stemningsfulde tableauer samt 22 individuelt indrettede værelser.

Indkvarteringen går lidt tjept for vi skal til Honolulu, eller rettere hotellets spa af samme navn, og vi bliver ikke snydt. Sammen med to andre par guides vi igennem skiftevis koldt og varmt vand, saunagus, smøres ind i akacie-honning, dypper kroppen i jacuzzien, fortsætter i saltbad og slutter i afslappende varmrumsbehandling , før den står på timelang hvile med udsigt over træernes toppe. Det er svært ikke at blive genforelsket og da maden kommer på bordet, er det umuligt, for alt spiller, hyggen er totel, og det er tid til at se hinanden dybt i øjnene og mærke gnisten buldre.

Eneste advarsel er, at et besøg på The Lodge kan blive vanedannende, tempoet kan ikke andet end dale og så skal man ikke have fobi for ugler.

Ikke sådan nogle af dem, der flakser og tuder, men dem af træ, for de er overalt på det lille fine hotel, der udover at kunne booste kærligheden også er en edderfin fortælling om et svensk ægtepar, der arbejdede med luftballoner og i 2003 fik muligheden for at forfølge deres drøm om et bygge et helt lille hotelkompleks i New England stil.

13. december, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com