Græskar tid er Halloween tid, og med snaskede hænder frembringes uhyggelige ansigter til haven.

Af Martin Hoffmann Kønig

Uhyggelige orange ansigter med lysende kranier. Det er tid til at få hænderne fedtet godt ind i de orange kæmper – græskarrene.

Snaskende og savende, og med hænder glinsende af trevlet græskar indmad og øjnene fokuserede på kunstværket, der er ved at tage form på køkkenbordet.

Græskar

Når efteråret melder sig og amerikanerne skriger på Halloween, den 31.oktober, så er der en god mulighed for at lokke et skævt græskar hoved ud af en haventusiast eller et supermarked, for der er mange timers god udnerholdning i at skabe det hyggelige, men også uhyggelige ansigt med lys som kranie.

Udover et græskar kræver det kun: En tusch til at tegne de tre trekanter, der udgør næse og øjne, en tandtakket mund og måske nogle ører.

En skarp kniv, som ofte kræver hjælp fra en voksen eller en med spejdernes knivbevis, en pensel, lidt atamon, en ske til at grave indmaden ud og en skål til at ligge det i og husk endelig et lys. Det kan være et fyrfadslys eller et af de fyrladslignende lys med batteri i.

Græskar1Græskar2

Sådan gør I:

Først skæres toppen af i takker, og derefter er det “bare” at gå i gang med at skære øjne, næse og munden fri, og det er her fantasien skal blafre. En god forberedelse kan være et stykke papir, hvor ansigtet er tænkt og tegnet.

Når ansigtet er skåret op, er det en god ide at pensle låg og åbninger med atamon, for det forsinker den naturlige forrådnelsesproces, og man er ikke i tvivl når ansigtet er rådnet klar til udsmidning.

Græskarslut

 

 

 

 

17. oktober, 2015

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com