Gibraltar, er et mærkeligt stykke geopolitik, hvor betjentene mest er til for syns skyld.

Af Martin Hoffmann Kønig

Du er ikke i tvivl, når du går den lette tur over grænsen mellem Spanien og Gibraltar. Den røde dobbeltdækkerbus, easyjet flyter, der letter foran os, pintpriserne i pubben og så den venligt udseende Bobby – den typiske engelske betjent. Vi er i England, omend med palmer.

Øen, som spanierne igen og igen hævder, at de vil have, har flere gange stemt et tydeligt tilhørsforhold til England, senest i 2002, hvor 99 % af de stemmeberettigede sagde “yes” til England, og ifølge de lokale vi talte med, så er Gibraltar så engelsk som noget sted på kloden, og selvom der naturligvis både er militær og politi på øen, så er de mest til pynt.

De omkring 30.000 indbyggere er fredelige folk, og de fleste ballademagere kommer som gæster i ferietiderne., og det giver god emuligheder for at få en tæt kontakt og et fedt billede af en vaskeægte Bobby. For en syvårig dreng var det en stor oplevelse at gå i hælene på betjenten, og da han, på forespørgsel, venligst svarede “yes off course” til spørgsmålet om han ville stille op til fotograferig var lykken gjort, og et af albummets bedste billeder reddet.

29. september, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden, Byferie, Gibraltar

Tags:

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com