April er måneden hvor meget af det sjove handler om at planlæge til der senere kan høstes, og for børnene er det ganske sjovt at få fingrene i jorden.

Af Martin Hoffmann Kønig

Isak skubber til sin storefætter. Ikke ublidt, men alligevel bestemt, for nu er det hans tur til at putte det sjove, nærmest appetitlige solsikkefrø i den lille potte med jord, og han er ikke i tvivl om at porre, ærter, gulerødder og særligt de små frø fra tomaten han var med til at skære ud, hører til i hans så-potter.

foto

Brune og med håndskrevne navne på både plantechefen og afgrøde står potterne på rad og række i køkkenet  mens børnene gør hver deres planteskole april-klar.

Så-potterne kan købes ganske billigt i et af de mange havecentre, men der er også gode muligheder for at lave sine egne. Det kræver blot et glas og noget avispapir. Glasset rulles ind i avispapiret og foldes så det holder. Størrelsen på potten kan varieres med det valgte glas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomatskiver har den behagelige egenskab, at de er fyldt med gode kerner som vokser hurtigt og er ganske taknemmelige, og når de unge plantechefer er klar til at plante deres planter ud i haven, så er der også gode muligheder for en tur på genbrugspladsen for at vælge en flot krukke, og så er den hjemmelavede gave klar til den næste fødselsdag.

I maj måned eller når planterne er begyndt at vise krop, så er det tid til at sætte planterne udenfor, og når der ikke længere er risiko for nattefrost, så er det tid til at plante i jord eller krukker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

17. april, 2016

Posted In: Aktuelt forsiden, Fallback kategori

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com