Fisk skal nydes over bål, og havens skvalderkål kan sagtens ryge med. Et bål, en planke af træ, noget folie, fisk og banan. Det er nemt at gøre forsommerens aftensmåltid til en fælles leg.

Af Martin Hoffmann Kønig

Fisken kan fanges i fjorden, havet eller i et dambrug, men den kan også fiskes i en dagligvarebutik, og lige godt kommer den til at smage, for det er blevet tid til at flytte køkkenet ud til havebålet.

Vi laver laks i folie med et stykke bagepapir lagt indeni, og pakken skal ”fores” med læke håndsnittede grøntsager. Porrer, tomater, løg og hvidløg. Malthe bestemmer, for det er ham, der skal lave dagens aftensmad.

Fiskestykkerne lægges ovenpå grøntsagerne, krydres med peber, kryddersalt og hvad der ellers kan findes på krydderihylden. Vi tager også lige en runde i haven for at gå på jagt efter noget spiseligt, og her falder vi over det, der er mest af, skvalderkål. Malthe er klar med en håndfuld, men vi får hurtigt talt os frem til, at kun de helt spæde blade skal i vores mund.

Skal skvalderkål være andet end rustikt supplement, så skal det dampes eller sauteres på en pande med olie og hvidløg.

Fisken toppes med et stykke økologisk citron, som smager fantastisk, når det er grillet, og på fars fisk toppes med rigelige stykker jalapenos. Pakkerne lukkes i toppen og enderne, og er så klar til at blive lagt ind i gløderne på bålet.

Husk desserten

Hos os har de brunplettede bananer ikke mange venner, så de ender tit med en tur i biologisk affald, men det er set ikke nødvendigt, for de kan snildt gøre det ud for en lækker dessert.

Skær bananerne op og fyld dem med chokolade. Bananerne pakkes ind i folie og kan lægges på bålet i udkanten, så er de smeltemøre når det senere er tid til dessert , og skal det være ekstra lækkert toppes med vaniljeis.

Spiddet kylling

Omkring bålet sidder børnene pænt og venter, mens røgen danser pardans med vinden. Langs stenene omkring bålet hænger kyllingestykker spiddet på tilspidsede træpinde, og sat på højkant, så de bliver grillede af strålevarmen fra bålet.

Det er ikke særlig svært, det kræver et bål, et par pinde, som du selv snitter spidse, udbenede kyllingestykker og et par trækævler, som de spiddede kyllingestykker kan sættes fast på, og så er det blot at vente til kødet er helt gennemstegt. Det anbefales at gnave kødet direkte fra spyd.

LaksebananLaks

 

 

9. juli, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com